Wellness och livsbalans – by Annette Lefterow

0

Att väcka läsarens självbalanserande tanke och förmåga att hitta det lilla i det stora. Det var grundtanken när hälsoprofilen Annette Lefterow nyligen släppte sin femte bok inom wellness-området; Din guide till wellness. Hon är också först ut med att låta en digital version med bland annat filmade fördjupningar och instruktioner medfölja boken.

I den nya boken samlar Annette åtta av världens mest populära träningsformer och hälsofilosofier. Yoga, pilates, meditation och ayurveda är så pass stora och etablerade hälsofilosofier vid det här laget att även underkapitel till dessa finns i boken. De kompletteras också med delar som mat som medicin, träning i vardagen, självbehandling med spa och dans som motion.

Tillsammans bildar de åtta delarna den så kallade Lefterow-metoden, och att boken innehåller just de här delarna är ingen tillfällighet.

AnnetteLomslagHR– Nej, i boken beskriver jag också min egen resa och mötet med de åtta olika delarna, som även för mig har skapat en livsbalans genom åren. Jag är född med nedsatt funktion och hade olika skador redan i tonåren men undervisade trots detta i dans på Balettakademien redan vid 15 års ålder. På grund av skadorna bestämde jag dock tidigt att det var pedagogiken som fick gälla för min del, snarare än en karriär som dansare, berättar Annette.

Första boken inom wellness-området släppte hon för 10 år sedan och i Din guide till wellness sluts cirkeln kring hälsa och livsbalans på flera sätt. Här går hon på djupet av alla aspekter inom hälsa men lyfter även in nya begrepp och kommande trender såsom wellness management, wellness economy, digital hälsa och mindset-meditationer och integrerar därmed traditionell och innovativ hälsa. Boken vänder sig också till alla åldrar genom delar som wellness för barn och wellness mitt i livet.

– Ja, oavsett ålder eller andra förutsättningar måste alla ta ansvar för sin egen hälsa och funktion. Wellness representerar den kunskap vi behöver för att kunna ta hand om oss själva utifrån den vi är. Egenvård ska vara enkelt och fungera i vardagen och min wellness ger handfasta verktyg enligt konceptet ”lite ger mycket”, förklarar Annette Lefterow och fortsätter:

– Boken ger kunskap om egenvård och det man ska ta reda på genom dess olika delar är vad det är man behöver balansera. Att balansera en obalans helt enkelt. Bilderna i boken stämmer också mycket väl med det jag förmedlar, till exempel vatten i rörelse som symboliserar balans på flera sätt.

Med hjälp av den digitala versionen av boken får man möjlighet att komplettera sina kunskaper inom wellness genom t.ex. filmade fördjupningar i utvalda kapitel, yoga online, pilates online och filmade kurser om exempelvis träning med redskap i hemmet.

Annette– Ja, och man får även dagens wellnesstips, wellness-podden, meditation och andra digitala mervärden. Det är kul med en digital produkt och i boken berättar jag också om min hälsoplattform lefterow.com som jag startade för ett par år sedan och som den digitala boken är en del av. Med boken får man användaruppgifter och man loggar sedan in på sitt användarkonto och kan ta del av boken på ett nära och levande sätt.

– Plattformen uppdateras också löpande och man får löpande medlemsbrev. Boken lever vidare på detta sätt och fortsätter att vara ”här och nu” vilket är precis vad som är syftet. Det känns fantastiskt roligt att vara först med detta och att boken nu finns tillgänglig, säger Annette Lefterow.

Fakta: Boken ”Din guide till Wellness: kom i livsbalans” kom ut i handeln den 7 augusti i år, ges ut av förlaget Bladh by Bladh och presenterades nyligen på bokmässan i Göteborg. Annette Lefterow är förutom författare, expert och auktoritet inom wellness och grundare av lefterow.com också flitigt anlitad föreläsare inom sitt specialområde wellness och livsbalans. Mellan 1997 – 2007 drev hon ett eget hälsocenter i Stockholm och redan 2003 började hon marknadsföra instruktionsvideos inom dans, träning och yoga.

Om författaren

mm

Hälsorapporten är ett forum för hälsointresserade. Vi belyser vården och hälsofrågor ur alla synvinklar och lyfter fram starka personligheter som kan göra skillnad. Kontakta oss gärna på [email protected] om du har frågor eller vill tipsa oss om något.