Facebook Twitter Instagram
    Aktuellt
    • Specialistläkaren som brinner för medicinsk laser
    • Allt färre dör i hjärtinfarkt – men mer finns att göra
    • Tidiga smakportioner kan minska risken för matallergi
    • Risken för demens minskar om hjärt-kärlsjukdom förebyggs
    • Laserakupunktur och medicinsk laser blev Eva-Maries framgångsrika behandlingskombination mot smärttillstånd      
    • Nytt läkemedel mot svår astma på gång
    • Laser räddade Yohanna – efter dubbla diskbråck och steloperation
    • IBS-experten: ”Fler med magproblem kan få en bättre livskvalitet!”  
    Hälsorapporten
    • Hem
    • Senaste nytt
    • Kategorier
      • Vården
      • Kost och näring
      • Forskning
      • Psykologi
      • Fysioterapi
      • Träning & Fysiologi
      • Debatt
      • Krönikan
    • Om Hälsorapporten
    • Experterna
    • Föreläsare
    • Kontakt
    Hälsorapporten
    You are at:Home»Böcker»Nu finns brödboken för IBS-magar
    Foto: LAVA FÖRLAG

    Nu finns brödboken för IBS-magar

    0
    By Hälsorapporten on 24 augusti, 2015 Böcker

    Hon har tidigare släppt två böcker med recept för stressade och uppblåsta IBS-magar. Nu lanserar dietisten och IBS-experten Sofia Antonsson boken Lugn mage med gott bröd. ”I min värld behöver det inte vara krångligt att baka glutenfritt”, säger hon.

    Sofia Antonsson har i skrivande stund behandlat över 4000 patienter med IBS enligt FODMAP-modellen, och siffran växer ständigt. Hon konstaterar att det i kontakten med patienterna hela tiden kommit fram frågor som gäller just bröd: Måste man skära bort det helt? Kan man inte äta bara lite – och i så fall vilken sort?

    Lugn mage med gott bröd har alltså, likt sina två föregångare, skapats på efterfrågan. Den är skriven för de många människor som älskar sitt bröd, men som av olika skäl vill undvika vetemjöl. Och Sofia har inkluderat allt: frukostfrallan, knäckemackan, frökexet, tortillan, surdegsbröd och mycket annat.

    sofiabok– De flesta som ska äta enligt FODMAP tycker att det är relativt lätt att lära sig att välja nya livsmedel och välja bort de som inte fungerar att äta. Brödet är dock det som är lite krångligt. Det ska vara glutenfritt och även utan potentiella FODMAPs som sojamjöl, oligofruktos och honung. En del med IBS reagerar dessutom på andra tillsatser som karragenan, xantangummi och guarkärnmjöl. Därför har jag gjort en brödbok där alla recept är gjorda med naturligt glutenfria mjölsorter som ris, majs, bovete, havre, hirs, teff och quinoa, berättar Sofia för Hälsorapporten.

    – I min värld behöver det inte vara krångligt att baka glutenfritt. Efter att ha bakat större delen av våren har jag kommit fram till ett antal brödrecept som underlättar vardagen och passar hela familjen. Ljust bröd, mörkt bröd, frallor och limpor. Lite av varje helt enkelt så att alla hittar sitt favoritbröd. Och riktigt gott är det också, till mångas förvåning! Glutenritt bröd ska ätas på en gång eller frysas in så mitt tips är att baka flera bröd på en gång så att det alltid finns på lager hemma.

    Sofia är förväntansfull inför mottagandet av den nya boken:

    – Eftersom det här är den första brödboken anpassad till FODMAP ska det bli spännande att se hur den tas emot. Boken finns i bokhandeln, nätbokhandeln, COOP och vissa ICA-butiker.

    Beställ boken på Adlibris här

    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • LinkedIn
    mm
    Hälsorapporten
    • Website

    Hälsorapporten är ett forum för hälsointresserade. Vi belyser vården och hälsofrågor ur alla synvinklar och lyfter fram starka personligheter som kan göra skillnad. Kontakta oss gärna på [email protected] om du har frågor eller vill tipsa oss om något.

    Related Posts

    Oro inför höftledsoperation? Emma skrev boken som saknades

    Boken om Graves sjukdom – och vägen till läkning

    Boken HELA ALLT ger hopp vid kronisk sjukdom

    Våra samarbetspartners:
    Våra samarbetspartners:
    • Aktuellt
    10 augusti, 2022

    Specialistläkaren som brinner för medicinsk laser

    Senaste inläggen
    • Specialistläkaren som brinner för medicinsk laser
    • Allt färre dör i hjärtinfarkt – men mer finns att göra
    • Tidiga smakportioner kan minska risken för matallergi
    • Risken för demens minskar om hjärt-kärlsjukdom förebyggs
    • Laserakupunktur och medicinsk laser blev Eva-Maries framgångsrika behandlingskombination mot smärttillstånd      
    Följ oss på Facebook
    • Facebook
    • Forskning
    11 juli, 2022

    Tidiga smakportioner kan minska risken för matallergi

    29 juni, 2022

    Risken för demens minskar om hjärt-kärlsjukdom förebyggs

    4 maj, 2022

    Nytt läkemedel mot svår astma på gång

    19 mars, 2022

    Låg kunskap om cancerrisk – nu finns digitalt självtest

    Om oss

    Hälsorapporten är ett forum för alla hälsointresserade och ska ta upp ämnet ur alla dess synvinklar. Eftersom alla är intresserade av sin egen och/eller någon annans hälsa på ett eller annat sätt så riktar sig Hälsorapporten till alla läsarkategorier och åldersgrupper vilket gör att vi skiljer oss från andra publikationer inom hälsoområdet som ofta har en specifik målgrupp och läsarkrets. Välkommen!

    Senaste inläggen
    • Specialistläkaren som brinner för medicinsk laser
    • Allt färre dör i hjärtinfarkt – men mer finns att göra
    • Tidiga smakportioner kan minska risken för matallergi
    • Risken för demens minskar om hjärt-kärlsjukdom förebyggs
    • Laserakupunktur och medicinsk laser blev Eva-Maries framgångsrika behandlingskombination mot smärttillstånd      
    Kontakta Hälsorapporten

    För att kontakta redaktör Mats Holmström, övriga skribenter, gästskribenter eller experter, maila: [email protected]

    Vid frågor direkt till experterna, maila redaktionen med expertens namn i ärenderutan. Redaktionen vidarebefordrar frågan till respektive expert som återkommer med svar så fort denne har möjlighet.

    Copyright &copy Hälsorapporten
    • Tipsa redaktionen
    • Samarbeta

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.