Föreläsare: Nadja Öström

I föreläsningen ”Sköldkörtelsjuk och frisk – hur gör man?” berättar Nadja Öström om sin mångåriga kamp som sköldkörtelsjuk och lär dig om vad som påverkar hälsan vid autoimmun sjukdom. Efter tre framgångsrika år som ordförande i Sköldkörtelföreningen är hon idag rådgivare inom kost, näring och sköldkörtelhälsa och som föreläsare inspirerar hon dig till att själv söka efter grundorsaken till dina besvär och därmed återerövra en god livskvalitet.

För Nadja själv tog det 10 år att få diagnoserna Hashimotos sjukdom och Hypotyreos och efter ytterligare flera år fick hon till slut rätt medicinering. Det är för att kunna hjälpa andra drabbade att undvika en lika lång resa som hon nu tar steget fullt ut som föreläsare för att sprida sina kunskaper och erfarenheter. Bland annat genom sin erfarenhet som ordförande i Sköldkörtelföreningen har hon också god erfarenhet av att leda större arrangemang inom kost och hälsa som konferencier och/eller moderator.

Under hela sin resa som sköldkörtelsjuk har Nadja varit sin egen ”försökskanin”. Detta för att hon ville förstå sin sjukdom och varför den uppstått. Som så många andra upplevde Nadja att hon inte fick hjälp hos vården och utbildade sig under sin resa till kost- och näringsrådgivare med fördjupningar inom bland annat basmedicin och gluten.

Nadja Öström

Nadja Öström. Foto: Mats Holmström

Om föreläsningen:

Lyssnar man på en föreläsning med Nadja får man hela hennes historia blandat med fakta om vad som påverkar det allmänna välmåendet och inte minst sköldkörtelhälsan.

Informationen är inte bara intressant för den som är sköldkörtelsjuk utan egentligen för alla som är intresserade av hälsa och vill lära sig om autoimmuna sjukdomar. Är man inte sköldkörtelsjuk kommer man genom föreläsningen förstå vad man själv kan göra för att undvika problem med sköldkörteln.

Tror man däremot att man redan har problem så kan man lära sig förstå hur kroppen fungerar och reagerar och därmed själv påverka sin hälsa genom att lära sig äta rätt och anpassa andra viktiga delar i livet.

Sköldkörtelsjuk och frisk - Ett inre kaos

Sköldkörtelsjuk & Frisk – Ett inre kaos

Föreläsningen är också för den som upplever många symptom som tyder på problem med sköldkörteln men där läkaren inte hittar något fel. Då får man i föreläsningen tips om vad man kan göra själv och få svar på frågor om vad som kan vara grundorsaken till sjukdomen.

Nadja Öström är en person som inspirerar genom sin blotta närvaro och som föreläsare ger hon dig nu möjligheten att på ett underhållande sätt ta del av hennes kunskap och erfarenheter som gjort att hon idag lever som sköldkörtelsjuk – och frisk!
I februari 2018 släppte Nadja sin debutbok i form av biografin Sköldkörtelsjuk & Frisk – Ett inre kaos, där hon berättar öppenhjärtigt om sin resa med Hypotyreos. Klicka här om du exklusivt vill läsa förordet till boken och även få länkar till var du kan beställa den!

 

Vill du veta mer eller boka Nadja Öström som föreläsare? Skicka intresseanmälan till [email protected] så hjälper vi dig!

VälgörenhetHälsorapporten brinner för hemlösa och skänker 100 kr per genom oss bokad föreläsare till initiativet hemlösa.se. Vi erbjuder också våra inspiratörer att matcha summan i samband med bokning.