Föreläsare: Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är dietist, IBS-expert, författare av flertalet böcker samt flitigt förekommande i tv och annan media. Hon föreläser om hur man får balans i magen och i livet, om andning och stresshantering i vardagslivet och hur dessa faktorer samverkar för en god hälsa.

Minst 1,5 miljoner svenskar har orolig mage eller IBS. Att lindra symptomen genom medicinering eller kostbehandling har tidigare varit svårt men sedan Sofia Antonsson tog behandlingsformen FODMAP till Sverige får allt fler hjälp.

I sina föreläsningar tar Sofia ett helhetsgrepp på området hälsa och välmående och förklarar utan pekpinnar tarmfloran betydelse och dess samspel med vardagslivet, hur man hanterar stress, vikten av rätt andning och självklart hennes specialområde – kosten och dess betydelse.

Sofia Antonsson är flitigt anlitad som föreläsare och utbildar även Sveriges dietister i behandlingsformen FODMAP. I sitt företag Belly Balance erbjuder hon personer med magproblem behandling på nätet. Genom sin gedigna erfarenhet som utbildare, föreläsare, författare och tv-personlighet, har Sofia Antonsson lätt för att nå fram med livsviktig, sakkunnig och inspirerande information till åhörarna.

Exempel på föreläsningar med Sofia Antonsson:

Balans i magen – balans i livet

Du är inte bara vad du äter utan hur du smälter maten. Minst 25 % av svenskarna har en orolig mage. I föreläsningen tar Sofia ett helhetsgrepp på området hälsa och välmående och förklarar utan pekpinnar hur man med hjälp av kostförändringar och stresshantering kan få ordning på magen. Du får konkreta tips på vad du ska äta för att få hela kroppen i balans.

Målgrupp: Alla
Tid: 1-2 timmar beroende på önskemål

Hälsosam kropp och knopp

En inspirationsföreläsning för dig som vill ha konkreta tips och råd när det gäller kost för att må bra på lång sikt. Sofia pratar om glutentrenden, tarmbakterier, juicehysterin, supermat och hur stress påverkar kroppen. Du får konkreta tips som du kan börja med idag för att förbättra hälsan. En föreläsning för dig som vill lära dig mer, må bättre och förhålla dig till alla hälsobudskap.

Målgrupp: Alla
Tid: 30 min – 1,5 timme beroende på önskemål

Strosa i stället för att stressa

Många av våra vanligaste folksjukdomar kommer av stress som i sig påverkar alla kroppens system. Hur går vi då för att få må bättre och få en hållbar vardag? Sofia förklarar hur kroppens stressystem är uppbyggda och varför det är viktigt att ibland släppa gasen till förmån för bromsen i kroppen.

Målgrupp: Alla
Tid: 1-2 timmar beroende på önskemål

Mage och IBS inom sjukvården

En föreläsning som lär dig allt om magen, IBS och FODMAP. Från probiotika till olika fibersorter och praktiska tips på hur man bäst hjälper en person med orolig mage. Patienter med IBS finns i alla kategorier inom vården. Även om det inte är anledningen till att man söker vård behöver vi ta hänsyn till magen hos dessa personer.

Målgrupp: Vårdpersonal (dietister/läkare/sjuksköterskor m.fl.)
Tid: 2 timmar

Specialkost och allergier

Allt fler har önskemål om specialkost, men hur kan förskola/skola på bästa sätt tillgodose behoven så att alla barn mår bra? Vi går igenom de vanligaste födoämnesallergierna, ersättningsprodukter och hur man bäst lagar mat som passar flera olika specialkoster.

Målgrupp: Kockar, personal i skola/vård och omsorg.
Tid: 2 timmar

Vill du veta mer eller boka Sofia Antonsson som föreläsare? Skicka intresseanmälan till [email protected] så hjälper vi dig!

VälgörenhetHälsorapporten brinner för hemlösa och skänker 100 kr per genom oss bokad föreläsare till initiativet hemlösa.se. Vi erbjuder också våra inspiratörer att matcha summan i samband med bokning.