Föreläsare: Lovisa Ryding

Lovisa Ryding är en inspirerande entreprenör som driver e-hälsoföretaget Blodkollen, en idé som föddes av att hon tog sig ur en svår depression genom att själv analysera sina blodvärden. I sina föreläsningar berättar Lovisa om sin egen händelserika resa från fitnessbranschen till biomedicinsk analytiker och företagare, om vad man kan ställas inför som kvinnlig entreprenör i en mansdominerad bransch och hur man kombinerar arbete på en allt hårdare arbetsmarknad med sin egen hälsa i behåll.

Att Lovisa Ryding själv kunde ta tag i sina blodvärden berodde på att hon innan dess bytt karriär helt. Från att ha varit aktiv i artist- och fitnessbranschen så utbildade hon sig istället till biomedicinsk analytiker vid Karolinska Institutet. Hon har fortsatt att träna hårt sedan dess och är en stark kvinna i dubbel bemärkelse idag.

Lovisa_FL2Kombinationen av att ha hjälpt sig själv att bli av med depressionen genom att sluta med mediciner och istället kolla upp sina blodvärden som visade att hennes problem var hormonella och att hon i sitt arbete som biomedicinsk analytiker ständigt påmindes om hur restriktiva läkare är med att låta patienter ta del av de värden som de själva vill, fick henne att starta e-tjänsten Blodkollen. På Blodkollen kan man som privatperson kolla upp de blodvärden man själv vill och därmed ligga steget före primärvården.

I sin föreläsning uppmanar hon åhörarna att ta makten över sin egen hälsa ur ett helhetsperspektiv. Hon ger också tips om hur man ska tänka när det gäller träning och framförallt använder hon sig själv som exempel och ger tips hur man ska hantera att som kvinnlig entreprenör stångas med de hinder som onekligen finns och ta sig förbi dessa med framgång med sin egen hälsa i behåll.

Lovisa Ryding erbjuder en mycket öppenhjärtig föreläsning där hon är mycket frikostig med sin egen händelserika historia och hon inspirerar andra till att ta ett fast grepp om såväl sig själva som sin egen fysiska och psykiska hälsostatus.

 

Vill du veta mer eller boka Lovisa Ryding som föreläsare? Skicka intresseanmälan till [email protected] så hjälper vi dig!

VälgörenhetHälsorapporten brinner för hemlösa och skänker 100 kr per genom oss bokad föreläsare till initiativet hemlösa.se. Vi erbjuder också våra inspiratörer att matcha summan i samband med bokning.