Facebook Twitter Instagram
    Aktuellt
    • En tredjedel av våra äldres lunch blir matsvinn
    • Ensamhet som inte syns utåt tas upp i ny bok
    • Övervikt vid 20 ökar risken för åderförkalkning
    • Våldsutsatta kvinnor får tidigare hjälp i Skåne
    • Jasmines dubbelliv gav PTSD – posttraumatiskt stressyndrom
    • Är så kallad ofarlig fetma en myt?
    • 82 av 88 operationsköer borta på Karolinska
    • Vegokött visar bristande upptag av viktiga näringsämnen
    Hälsorapporten
    • Hem
    • Senaste nytt
    • Kategorier
      • Vården
      • Kost och näring
      • Forskning
      • Psykologi
      • Fysioterapi
      • Träning & Fysiologi
      • Debatt
      • Krönikan
    • Om Hälsorapporten
    • Experterna
    • Föreläsare
    • Kontakt
    Hälsorapporten
    You are at:Home»Kost och näring»Unga prioriterar ekologiskt – äldre svenskproducerat

    Unga prioriterar ekologiskt – äldre svenskproducerat

    0
    By Hälsorapporten on 25 september, 2015 Kost och näring

    Tillsatsfri, sockerfri och kravmärkt mat kommer att prioriteras mer bland oss svenskar det kommande året. Det visar en Sifo-undersökning bland 1 199 personer i olika åldersgrupper.

    En tredjedel svarade också att de kommer att köpa mer svenskproducerad mat, ett svar som var vanligast bland de äldre, medan yngre i större utsträckning kommer att välja ekologiskt. Tydligast var skillnaden i åldersguppen 56-79 å där 37 procent kommer att fokusera på svenskproducerat mot 32 procent i åldersgruppen 15-34 år.

    Den näst största förändringen svenskarna kommer att göra framöver är att köpa mer ekologisk mat. 29 procent uppger detta, och då främst de yngre (33 procent av de mellan 15-34 år jämfört med 23 procent av dem som är 56-79 år). Det är också fler kvinnor än män som kommer att prioritera ekologisk mat mer framöver.

    – Mat har tagit en allt större plats i mångas liv, det är en högt prioriterad del av vår vardag. Men det räcker inte längre att maten smakar bra eller gör gott – nu vill vi också försäkra oss om att råvarorna är producerade på ett schysst sätt, kommenterar Karin Nileskog, kostansvarig på ViktVäktarna som låtit genomföra undersökningen.

    Undersökningen visar också att 19 procent av svenskarna kommer att prioritera mat fri från tillsatser, att 17 procent kommer att välja mer sockerfri mat och att 14 procent kommer att satsa på kravmärkt mat i större utsträckning än de gör nu.

    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • LinkedIn
    mm
    Hälsorapporten
    • Website

    Hälsorapporten är ett forum för hälsointresserade. Vi belyser vården och hälsofrågor ur alla synvinklar och lyfter fram starka personligheter som kan göra skillnad. Kontakta oss gärna på [email protected] om du har frågor eller vill tipsa oss om något.

    Related Posts

    En tredjedel av våra äldres lunch blir matsvinn

    Vegokött visar bristande upptag av viktiga näringsämnen

    Tidiga smakportioner kan minska risken för matallergi

    Våra samarbetspartners:
    Våra samarbetspartners:
    • Aktuellt
    11 mars, 2023

    Våldsutsatta kvinnor får tidigare hjälp i Skåne

    Senaste inläggen
    • En tredjedel av våra äldres lunch blir matsvinn
    • Ensamhet som inte syns utåt tas upp i ny bok
    • Övervikt vid 20 ökar risken för åderförkalkning
    • Våldsutsatta kvinnor får tidigare hjälp i Skåne
    • Jasmines dubbelliv gav PTSD – posttraumatiskt stressyndrom
    Följ oss på Facebook
    • Facebook
    • Forskning
    13 mars, 2023

    Övervikt vid 20 ökar risken för åderförkalkning

    24 januari, 2023

    Är så kallad ofarlig fetma en myt?

    22 november, 2022

    Alzheimers kan diagnostiseras innan symtom uppstår

    18 september, 2022

    ADHD ger högre risk för hjärt-kärlsjukdomar

    Om oss

    Hälsorapporten är ett forum för alla hälsointresserade och ska ta upp ämnet ur alla dess synvinklar. Eftersom alla är intresserade av sin egen och/eller någon annans hälsa på ett eller annat sätt så riktar sig Hälsorapporten till alla läsarkategorier och åldersgrupper vilket gör att vi skiljer oss från andra publikationer inom hälsoområdet som ofta har en specifik målgrupp och läsarkrets. Välkommen!

    Senaste inläggen
    • En tredjedel av våra äldres lunch blir matsvinn
    • Ensamhet som inte syns utåt tas upp i ny bok
    • Övervikt vid 20 ökar risken för åderförkalkning
    • Våldsutsatta kvinnor får tidigare hjälp i Skåne
    • Jasmines dubbelliv gav PTSD – posttraumatiskt stressyndrom
    Kontakta Hälsorapporten

    För att kontakta redaktör Mats Holmström, övriga skribenter, gästskribenter eller experter, maila: [email protected]

    Vid frågor direkt till experterna, maila redaktionen med expertens namn i ärenderutan. Redaktionen vidarebefordrar frågan till respektive expert som återkommer med svar så fort denne har möjlighet.

    Copyright &copy Hälsorapporten
    • Tipsa redaktionen
    • Samarbeta

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.