Denise Lopez startade hjälpgrupp mot coronaviruset

0

”Det kostar ingenting att sträcka ut en hand”. Det konstaterar artisten, DJ:n och entreprenören Denise Lopez, som startat gruppen ”Corona Hjälp” på Facebook. Ett nätverk där man kan erbjuda oroliga eller smittade personer hjälp i vardagen och även själv be om hjälp. Här delas också viktig information kring coronaviruset och dess spridning i samhället.

Denise, som själv befinner sig i karantän efter att ha varit sjuk i flera omgångar sedan innan coronaviruset började sprida sig i Sverige, är van sedan tidigare att hjälpa till.

– Jag har ett brett nätverk och tidigare erfarenhet av hjälpprojekt. Ett exempel är de bulgariska bärplockarna som blev strandsatta i Humlegården 2012, efter att de blivit lurade av ett svenskt företag, berättar Denise som med sin hjälpinsats lyckades få hem ett stort antal av de bulgariska bärplockarna.

Ensam är inte stark

Att hon nu startat en Facebook-grupp för att hjälpa personer i kristider är därmed inte så förvånande. Gruppen Corona Hjälp har också snabbt passerat 1 000 medlemmar, och fortsätter att öka. Denise har numera också flera administratörer till sin hjälp.

– Ja, det stora intresset gjorde att jag inte längre har tid att sköta gruppen själv. Att ensam inte är stark är något jag lärt mig genom åren. Först tänkte jag begränsa gruppen till Stockholm och Sverige men det finns massor med människor utomlands som inte kan ta sig hem och de ska också kunna be om hjälp.

– Gruppen är främst till för att hjälpa enskilda personer men vi uppmanar också till att stödja exempelvis hjälporganisationer för utsatta grupper i samhället. Företrädesvis de grupper som behöver extra hjälp nu när coronaviruset fortsätter att sprida sig i vårt land, berättar Denise.

Hjälp kommer att behövas även efter coronaviruset

Denise använder sig av sitt grundläggande nätverkstänk i denna hastigt uppkomna situation. Ingen vet när denna pandemi kommer att vända åt rätt håll men Facebook-gruppen Corona Hjälp kommer att leva vidare oavsett, berättar hon.

– Ja, virus kommer alltid att finnas och oavsett kommer det alltid att finnas människor som behöver hjälp. Kanske kommer gruppen i framtiden heta ”Hjälp Sverige” eller något liknande. Att använda mitt namn och mitt nätverkande till att hjälpa andra är självklart för mig. Det kostar heller ingenting att räcka ut en hand, säger Denise Lopez.

Vill du också hjälpa eller behöver du hjälp? Bli medlem här

Text: Mats Holmström

Om författaren

mm

Hälsorapporten är ett forum för hälsointresserade. Vi belyser vården och hälsofrågor ur alla synvinklar och lyfter fram starka personligheter som kan göra skillnad. Kontakta oss gärna på [email protected] om du har frågor eller vill tipsa oss om något.