Föreläsare: Desirée Blomberg

Att som ”soffpotatis” i 50-årsåldern plötsligt ta tag i sitt liv och gå från viktminskning via tjejmilen till att genomföra en Ironman; det måste väl ändå vara omöjligt? Inte enligt Desirée Blomberg, som gjort allt detta och lite till, och som i sina föreläsningar inspirerar andra till att faktiskt genomföra sin dröm, oavsett ålder och andra förutsättningar.

Desirée Blomberg har en lång och brokig resa bakom sig, där nya mål och möjligheter öppnat sig längs vägen. De optimala förutsättningarna infann sig egentligen aldrig utan det handlade istället om helt andra saker som hjälpte henne att nå målet. Med fokus, vilja och disciplin lyckades hon nå sina drömmars mål, att genomföra en Ironman innehållande 3800 m simning, 18 mil cykel och en avslutande maraton.

DesireeFL2Av andra beskrivs hon som en vanlig person med en ovanlig förmåga att fokusera och ett energiknippe som bjuder på sig själv med humor och självdistans. Hon har genom hela livet genomfört det hon förutsatt sig att göra och beslutade sig i tidig ålder för att bli flygvärdinna, vilket hon blev och var kvar i yrket i över 20 år. Sedan dess har hon hunnit med att jobba som bland annat projektledare och nu har hon sadlat om till sitt nyfunna intresse; att jobba med hälsa, både mot privatpersoner och företag, samt att inspirera andra genom sina föreläsningar.

Om föreläsningen:

Numera kallar hon sig en ”cocktailtriathlet”, eftersom det även ingår i hennes filosofi och upplägg att unna sig av livets goda. I sina föreläsningar berättar hon med en stor portion självinsikt och humor hur hon genomförde det omöjliga projektet Ironman, samt hur hon under resans gång kastade sig mellan hopp och förtvivlan. Hon gör det dessutom på ett avväpnande sätt som gör att åhörarna kan koppla det till sina egna respektive drömmar; drömmar som vi tidigare trott varit omöjliga att genomföra i verkliga livet på grund av ålder eller andra förutsättningar.

Desirée inspirerar också genom att vara frikostig med allmänna tips om vilka tankesätt som hjälper oss att må bra i och vara stolta över oss själva, vilket underlättar att uppnå våra mål i livet.

Låt dig inspireras till att hitta din ”Ironman” och genomföra det som från början kändes omöjligt!

Vill du veta mer eller boka Desirée Blomberg som föreläsare? Skicka intresseanmälan till [email protected] så hjälper vi dig!

VälgörenhetHälsorapporten brinner för hemlösa och skänker 100 kr per genom oss bokad föreläsare till initiativet hemlösa.se. Vi erbjuder också våra inspiratörer att matcha summan i samband med bokning.